60 dagen proefperiode | Gratis verzonden

Safety razor kopen of de geschiedenis lezen?


De geschiedenis van de safety razor

Het eerste octrooi

Een safety razor kopen? Dat kan nu iets meer dan 100 jaar. William S. Henson vroeg in 1847 octrooi aan voor een haaks op het handvat staand mes; het had de basisvorm van een scheermes en was te gebruiken voor verschillende doeleinden. Letterlijk betekent 'safety razor' veiligheidsscheermes.

Fredrik en Otto Kampfe uit Brooklyn, New York, deponeerden in 1880 de eerste octrooiaanvraag met deze beschrijving. De Kampfe broers produceerden scheermessen onder hun eigen naam en in een serie volgende patenten verbeterden zij het ontwerp. Deze modellen kregen de merknaam Star Safety Razor. Vanaf toen ging men de safety razor dus gebruiken en kon men deze kopen.

The Authentic Shave Safety Razor Scheermes
The Authentic Shave Safety Razor Scheermes 1

Gillette safety razor

Vroeger betekende een scheerbeurt iets – mannelijke verzorging was een traditie & vaardigheid die werd overgedragen van vader op zoon, van zoon op kleinzoon. Eerst jezelf insmeren met een heerlijk warm en rijk scheerschuim om daarna aan de slag te gaan met het ultieme gereedschap voor een gladde huid.

Authentiek scheren was bijna een verloren kunst geworden, maar gelukkig zien we steeds vaker mannen van de huidige generatie verlangen naar de authentieke manier van scheren.

Cartridge-systeem

Gillette lanceerde in de jaren 70 het cartridge-systeem. Dit was een snelle manier om je te scheren en voor Gillette een ideale manier om klanten aan zich te binden. Immers, in tegenstelling tot de double edge blades pasten deze cartridges uitsluitend op... Gillette!
Het klassieke scheren werd al snel bestempeld als ouderwets en raakte hierdoor uit de mode.

The Authentic Shave Safety Razor Scheermes
The Authentic Shave Safety Razor Scheermes 1

Een safety razor kopen wint weer aan populariteit

Sinds de 21e eeuw gaan steeds meer mannen weer over op het gebruik van een safety razor. Het scheerresultaat is perfect glad, vrij van irritatie en de scheerervaring is een beleving. Deze beleving en het resultaat maken je fan voor het leven. Mede hierdoor neemt de populariteit weer toe.

Vroeg of laat kiest elke zelfbewuste man weer voor kwalitatief goede, duurzame producten, zoals onze safety razor voor het authentiek scheren. Wacht dus niet langer en koop vandaag nog ons klassiek scheermes!

Voordelen The Authentic Shave Safety Razor

Nooit meer ingegroeide haartjes of huidirritatie

Ons enkele mes snijdt het haar precies op het oppervlak van de huid zonder oneffenheden achter te laten of irritatie te veroorzaken. Je bent verzekerd van een zachte, gladde huid.

Revolutionair & gebruiksvriendelijk

The Authentic Shave is door zijn revolutionaire ontwerp voor iedereen toegankelijk, van beginner tot expert.

Jarenlang genieten van onze scheerbeleving

Door de zorgvuldig geselecteerde roestbestendige materialen van superieure kwaliteit ben jij jarenlang gegarandeerd van deze geweldige authentieke scheerbeleving.

The Authentic Shave Safety Razor 5
×
Welkom (toekomstig) Shelby Original Familymember