60 dagen proefperiode | Gratis verzonden

Het beste scheerresultaat

Hoe behaal je het beste scheerresultaat met jouw Authentic Shave?

Stappenplan voor het beste scheerresultaat

Hoe jij het beste scheerresultaat kunt bereiken leggen we hieronder stap voor stap uit. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je in het begin niet weet hoe je dit aan moet pakken. Scheer met The Authentic Shave met onderstaand stappenplan om de meest gladde, zachte, irritatievrije huid te bereiken tijdens zijn heerlijke scheerbeleving.

The Authentic Shave Safety Razor Scheermes
The Authentic Shave Safety Razor Scheermes 1

1. Maak je huid soepel

Allereerst is het belangrijk je huid soepel te maken, de haarzakjes zachter en je poriën open te zetten. Dit kan door vooraf te douchen, je gezicht te spoelen met warm water of nog beter een vochtige warme handdoek over je gezicht halen. Zo maak je de kans op irritaties na het scheren nóg kleiner en bereik je het beste scheerresultaat voor mannen.

2. Breng scheerschuim aan op je gezicht

Je kunt nu scheerschuim gaan aanbrengen op je gezicht. Je kunt hiervoor scheerschuim of scheergel gebruiken, maar scheerzeep of scheercrème bevatten minder chemicaliën dan een schuim of gel uit een spuitbus. Mocht je scheerzeep of scheercrème gebruiken dan heb je hier idealiter een scheerkwast voor nodig.

Bij gebruik van een scheerkwast
Doe je scheerkwast 10 seconden in of onder warm water zodat deze het vocht goed kan opnemen. Haal je scheerkwast eruit en knijp zachtjes in de kwast om het overtollig water eruit te krijgen. Te veel water zorgt voor slechte schuim.

Breng nu de scheerzeep of crème aan op de kwast. Dep of wrijf de kwast in de pot met scheerzeep tot er een laagje op de kwast zit. Vervolgens heb je een scheerkom nodig om het schuim te maken. Als je geen scheerkom hebt kun je eerst ook een gewoon kommetje gebruiken.


Wrijf de kwast in de kom in een rechte lijn heen en weer totdat er een mooi schuim ontstaat. Wrijf net zo lang door tot er geen belletjes meer te zien zijn. Gaan de belletjes niet weg? Dan heb je te veel water in de kwast. Maak liever geen cirkelende beweging in de kom dit kan slecht zijn voor de haartjes van je kwast. De haartjes kunnen dan in elkaar gedraaid worden en los gaan laten.

3. Het is tijd om te scheren

Zet een bakje met warm water klaar om je Authentic Shave tussendoor een aantal keren in schoon te schudden. Dit haalt overmatig schuim en achterblijvende haartjes tussen het mesje weg en zorgt voor een optimaal resultaat.

Begin je scheerbeurt met de bakkebaarden, de wangen, de hals en de kaken. De haartjes op je kin en het snor­gedeelte zijn stugger: door deze als laatste te scheren, kan het scheer­product hier langer inwerken en is de kans op irritatie kleiner. Scheer altijd in een rechte baan. Druk het mes niet tegen je huid maar laat het mes het werk doen. Glij zachtjes langs de huid.

Je moet het mes altijd in een 30 graden hoek houden om optimaal te scheren. Om de juiste hoek te vinden kun je eerst het mes met de bovenkant tegen je wang zetten en steeds iets meer draaien totdat je de haartjes hoort en voelt afsnijden. Je hebt dan de juiste hoek gevonden.

The Authentic Shave Safety Razor Scheermes
The Authentic Shave Safety Razor Scheermes 1

4. Tweemaal scheren

Voor het beste scheerresultaat wordt twee keer scheren aanbevolen. De eerste keer met de haargroeirichting mee, de tweede keer (opnieuw inzepen) tegen de haargroeirichting in. Dit laatste wordt “uitscheren” genoemd. Om te bepalen in welke richting de baardharen groeien, wrijf je met je hand over je gezicht en hals. Als je weerstand voelt, ga je tegen de haargroeirichting in.

Let op: bij een zeer gevoelige huid kun je beter niet tegen de haargroeirichting in scheren: beperk je in dat geval dus tot één keer scheren in plaats van tweemaal!

5. Belangrijk om de poriën te dichten

De poriën dichten is ontzettend belangrijk wanneer je klaar bent met scheren. Doe dit met koud water. Met alleen koud water kan het lastig zijn de schuim van je gezicht te krijgen dus je kunt ook een koude vochtige handdoek gebruiken. Probeer dan vooral te deppen en niet te wrijven, om irritatie te voorkomen en het beste scheerresultaat te bereiken.

Optioneel is nog een aftershave te gebruiken. Gebruik dan altijd een aftershave zonder alcohol. Alcohol droogt de huid uit. Het liefste ook een aftershave waar niet veel of zelfs geen parfum in zit. Je kunt natuurlijk ook een aluinsteen gebruiken.

6. De nazorg

Van het scheren kan je huid gaan trekken of droog gaan aanvoelen. We raden daarom aan een balsem of hydraterende crème aan te brengen. Je gezicht zal nu de rest van de dag heerlijk zacht aanvoelen.

Geef het scheren met The Authentic Shave de tijd. Het vergt iets meer techniek dan het scheren met een cartridge maar geeft uiteindelijk een geweldige scheerbeleving. Het zal de eerste keer misschien niet gelijk helemaal goed gaan maar The Authentic Shave is jouw uitkomst die met zijn scheerbeleving en scheerresultaat zorgt voor een oase van rust en een heerlijk ontspannen moment voor jezelf.

Extra tips & tricks

Hoe plaats je een double edge blade?

De scheerkop gaat open als je draait aan het wieltje aan de achterzijde van je Authentic Shave. Haal het double edge blade uit de verpakking en uit het paraffinepapier. Wees voorzichtig en pak het mes enkel aan de uiteinden vast want het mesje is erg scherp.

Plaats het mesje centraal in de opening. Hierna draai je de scheerkop dicht door aan het wieltje aan de achterzijde van je Authentic Shave te draaien. Draai het wieltje dicht totdat het mesje onder spanning komt te staan. Gebruikte mesjes kun je eenvoudig in de achterzijde van je double edge blade box schuiven, in de daarvoor bestemde opening.

Double edge blades

Hoe maak je jouw Authentic Shave schoon?

In de wasbak schoonspoelen met warm water volstaat tijdens je scheerbeurt met je Authentic Shave. Blijven er zeep- en haarresten in de scheerkop kleven? Draai dan de scheerkop met vlindersluiting open. Zo heb je voldoende ruimte om hardnekkige scheer resten weg te spoelen. Het scheermes kan hierna drogen terwijl het wacht op jouw volgende scheerbeurt. Dit is het beste voor jouw Authentic Shave!

De (meeste) verwisselbare mesjes zijn niet geproduceerd uit heel hoogwaardig metaal. Corrosie kan hierdoor al snel het verwisselbaar mesje aantasten. Wil je optimaal van de scherpte van het mes profiteren en tegelijkertijd je Authentic Shave in topconditie houden? Dan is het raadzaam het mesje uit je scheerhouder te verwijderen. Spoel hierna je scheermes schoon. 

Een extra grondige schoonmaakbeurt?

Pak wat afwasmiddel en maak een sopje met lauwwarm water. Reinig hier je Authentic Shave in met behulp van een oude tandenborstel en eventueel een wattenstaafje. Vul daarna een mok met warm water en witte wijnazijn in een 10:1 verhouding. Laat hier je scheermes maximaal! 20 minuten in staan zodat de vloeistof in kan werken. Het kan ook korter...

Gebruik na een tijdje een tandenborstel om de onderdelen te reinigen. Wij raden korter dan 20 minuten aan aangezien te lange blootstelling schade kan veroorzaken. Spoel tot slot je scheermes na met water en hij kan er weer langdurig tegenaan!

×
Welcome Newcomer